Evenimente

Sinaxa Stareților - 2 aprilie 2015

În data de 2 aprilie 2015, Obștea Sfintei noastre Mănăstiri a avut bucuria de a găzdui prima Sinaxă a stareților și starețelor din Episcopia Covasnei și Harghitei, după venirea PS Andrei. Au participat toți părinții stareți și maicile starețe, însoțiți de părinți și maici din Mănăstirile Eparhiei noastre.  

Dimineața la ora 07.00 s-a săvârșit Sf. Liturghie unde au slujit PS Andrei cu soborul de părinți stareți și preoți viețuitori ai Mănăstirilor din Eparhie, iar răspunsurile la strană au fost date de către maicile starețe și viețuitoarele Mănăstirii Izvoru Mureșului.

După Sf. Liturghie Preasfințitul ne-a făcut o mare bucurie, ridicând la rang de Protosinghel pe Părintele nostru duhovnic, Emanuil Manța și pe Părintele Eftimie Voaideș, preot slujitor la Catedrala Episcopală „Sf. Nicolae” din Miercurea-Ciuc.

La Sinaxă PS Andrei ne-a vorbit ca un părinte despre rânduiala Mănăstirilor pusă de Sfinții Părinți, ne-a ascultat pe toți cu problemele cu care ne confruntăm și ne-a sfătuit pe fiecare.

Îi mulțumim pentru dragostea și înțelepciunea cu care ne îndrumă pe toți, și Îl rugăm pe Preabunul Dumnezeu să-l ocrotească în misiunea pe care i-a încredințat-o.

 

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (comenzi icoane şi croitorie)
Cazare:              0742-224.590
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca