Evenimente

Hramul „Adormirea Maicii Domnului” - 15 august 2015

Praznicul „Adormirea Maicii Domnului” este Hramul mare al Mănăstirii noastre. Pentru obștea acestei Mănăstiri, acest hram este ca ziua de Paște, fiindcă ne adună pe toți cei dragi împreună la rugăciune, slăvind pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Ocrotitoarea Mănăstirii noastre.

În fiecare an, Maica Domnului adună în Mănăstirea noastră episcopi, preoți, monahi, monahii, oficialități și credincioși din mai multe zone ale țării. În acest an ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei, Preasfințitului Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei, Preasfințitului Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului și a unui sobor mare de părinți stareți, părinți slujitori ai mănăstirilor din Eparhie, a preoților slujitori din eparhii, al maicilor, dar și unui număr mare de credincioși veniți să O laude cu cântări și rugăciuni pe Maica Domnului. De asemenea, am avut bucuria de a avea alături și oficialitățile din această zonă dar și pe participanții „Universității de Vară” care se desfășoară în luna august în Izvoru Mureșului.

Seara, la Priveghere, au slujit cei trei ierarhi alături de soborul mare de preoți iar Preasfințitul Gurie a ținut un cuvânt de folos foarte frumos despre rolul familiei în viața creștină. Dimineața, preoții și credincioșii au întâmpinat cu multă evlavie Ierarhii și soborul de preoți și i-au condus în Altarul de Vară unde s-a săvârșit Sf. Liturghie. Răspunsurile la strană au fost date de corul de credincioși din Întorsura Buzăului și corul de la Catedrala „Sf. Nicolae” din Miercurea-Ciuc. PS Emilian a predicat în cadrul Sf. Liturghii, despre frumusețea și însemnătatea Praznicului iar PS Andrei a mulțumit tuturor celor care au participat la sărbătorirea Praznicului închinat Adormirii Maicii Domnului.

În timpul Sf. Liturghii Maica Stareță, Monahia Miriam Oprea, a fost ridicată la rang de Stavroforă de către PS Andrei, Ierarhul locului, ca semn de prețuire pentru munca și jertfa depusă la construirea și întreținerea mănăstirii, alături de obștea pe care o îndrumă.

După slujbă, toți credincioșii au fost invitați la o agapă creștină.

Dăm slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu și Maicii Domnului care ne-a adunat pe toți ca pe Sfinții Apostoli la acest Sfânt Praznic! Mulțumim Ierarhilor, părinților și bunilor credincioși care ne-au bucurat cu prezența lor!

Contact

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Stareţă Stavrofora Miriam Oprea
Localitatea: Izvoru Muresului Jud. Harghita Cod 537356
Detalii și Formular de Contact
Atelier Pictură: 0742-224.590 (comenzi icoane şi croitorie)
Cazare:              0742-224.590
Vă rugăm să sunați între orele: 
09.00 - 12.20 și 14.00-16.30.
Vă rugăm să nu sunați în duminici și sărbători.

Copyright © 2010-2016 Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" Izvoru Mureşului.
Toate drepturile rezervate. Webmaster: Bogdan Tinca